Het droombeeld van staatssecretaris Paul Blokhuis is ‘een GGZ waar goed naar mensen wordt geluisterd, dat zij hulp krijgen die nodig is, afgestemd op hun behoefte en dat deze snel wordt geleverd’. Omdat zijn droom mijn verleden is was ik heel blij om hem te ontmoeten en mijn boek ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ aan hem aan te bieden.

Het gaat niet goed met de GGZ. Veel patiënten zijn ontevreden. Marktgerichte GGZ leidt tot langere wachttijden omdat psychische problemen gefragmenteerd worden. Gevolg is dat iedere klacht zijn eigen wachtrij heeft en patiënten met ingewikkelde GGZ-problematiek als een hete aardappel van de ene naar de andere instelling worden geschoven. Hoe dit allemaal zo uit de hand heeft kunnen lopen en hoe ik als kleine GGZ-aanbieder in actie kwam, beschrijf ik in mijn boek.
Ik eindig de epiloog met de volgende oproep: ‘Hopelijk inspireert dit boek cliënten/patiënten en professionals in de zorg om de krachten te bundelen. Niet om alleen in verzet te komen tegen verdere industrialisering van de GGZ, maar ook te helpen bouwen aan een GGZ die echt dichter bij de mensen staat! Wie volgt?’

‘Lees even al die laaiend enthousiaste reacties’ meldde mijn uitgever Thijs Jansen een paar weken geleden op LinkedIn. Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij de ‘reacties van lezers’ op mijn website. Daar vind je ook recensies, interviews en mijn agenda. Gezien de enthousiaste reacties op ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ heb ik er alle vertrouwen in dat volgend jaar een tweede druk zal verschijnen maar daar wil ik wel graag je hulp bij vragen.

Wie mijn boek vóór 7 januari bestelt bij uitgever Beroepseer kan profiteren van een korting van 10%.
Wil je dit bericht delen met andere belangstellenden in je netwerk?

Tot slot wens ik iedereen die de GGZ een warm hart toedraagt hele fijne feestdagen!